Kasım Meydan Okuması – 9

Soğuk kış günlerine geçiş yapıyoruz artık. Bu kış günlerinde pişirip yemekten keyif aldığın bir tarifini paylaşır mısın? Mesela meşhur bir kekin, ya da kurabiyen var mı?

Olmaz mı? Hem biri değil, ikisi birden var. 🙂 Yapmak isteyenlere her iki tarifimin garantisini verebilirim. Havalar soğuyunca sık yapıyorum, yapınca yalnız yememeye özen gösteriyorum. Bu güne dek kimler yedi ise hep güzel dönüşler aldım. Denemeyi içinden geçirenler varsa tereddüt etmeyin deneyin derim.

(Not: Fotoğraflar eski blogumdan, tarifler evladiyelik.)

Kuru İncirli, Cevizli, Tarçınlı Kek

Malzemeler:
1 + 1/2 su bardağı sıcak su
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sapı ayıklanmış, yıkanmış, küçük küçük doğranmış kuru incir
1 su bardağı iri ufalanmış ceviz içi
3 çay kaşığı tarçın
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
3 + 1/2 su bardağı un

Yapılışı: Kuru incir parçalarını çukur bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu dökerek yumuşamaya bırakın. Bu arada ayrı bir yerde yağ, şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Çırptığınız bu karışımı diğer kaptaki su ve kuru incirlerle birleştirin, üzerine kabartma tozunu, şekerli vanilini ve tarçını ekleyerek hepsini tahta kaşık ile karıştın. Son olarak ceviz içini ve unu da katıp koyu ama akışkan bir hamur elde edinceye dek karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıbınıza dökün, 180 C fırında 30 dk. kadar pişirin.

Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis yapılmaya hazırdır, afiyet olsun!

Fındıklı, Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler
Hamuru İçin:
2 yumurta
100 gr. tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı üzüm pekmezi
1/2 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 paket şekerli vanilin
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 avuç fındık kırıntısı, aldığı kadar un

Üzeri İçin:
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 1 santim kalınlığında açıp istediğiniz kalıplarla şekil verin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 12 dk. pişirin. Fırından çıkardığınız anda (sıcakken) üzerine tarçın ve pudra karışımını minik bir elek ya da süzgeç ile eleyin. Mis gibi tarçın kokulu kurabiyeniz servise hazırdır afiyet olsun!

Bu yazı meydan okumalar içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s